Utile dulci

€30.00
In stock
SKU
978-952-5533-23-1
Utile dulci. Antiikin kulttuurin opetuksesta ja harrastuksesta
Toim. Ilkka Kuivalainen, Leena Pietilä-Castrén ja Hanne Selkokari
Taidehistorian seura - Föreningen för konsthistoria
Taidehistoriallisia tutkimuksia - Konsthistoriska studier 50
Tallinna 2018, 232 s.
Antiikin kulttuuri – länsimaisen kulttuurin perusta – kreikkalais-roomalainen maailma. Miten sitä kutsuukaan, sen vaikutus tuntuu myös kaukaisessa pohjolassa etäällä antiikin Kreikan ja Rooman välittömästä vaikutuspiiristä. Antiikin kulttuurin perintö näkyy meillä rakennetussa miljöössä, julkisten taideteosten muotokielessä, nimissä, jokapäiväisessä kielenkäytössä ja pitkässä opetustraditiossa. Sen sijaan Suomessa ei ole antiikin kulttuurille omistettua museota, vaikka kiinnostus antiikin aineelliseen kulttuuriin ja antiikkiesineiden keräilyyn on ollut aktiivista valistuksen ajasta lähtien ja jatkunut aina tähän päivään.

Utile dulci. Antiikin kulttuurin opetuksesta ja harrastuksesta valottaa antiikin aineellisen kulttuurin aihepiiriä kymmenessä artikkelissa. Niissä kerrotaan klassillisen arkeologian yliopisto-opetuksen vaiheista, kreikkalaisten ja roomalaisten esineiden keräilyn historiasta, antiikin taiteen muotokielestä rakennuksissa sekä henkilöistä, jotka ovat toiminnallaan vaalineet antiikin perintöä.

Kirjoittajia yhdistää elävä kiinnostus klassiseen arkeologiaan, toimiminen elämän eri aloilla antiikin kulttuurin hyväksi ja ennen kaikkea halu lisätä tietoa yhteisestä kulttuuritraditiosta.
More Information
ISBN 978-952-5533-23-1
ISSN 0355-1938
Publisher Taidehistorian seura - Föreningen för konsthistoria
Series Taidehistoriallisia tutkimuksia - Konsthistoriska studier
Published (year) 2018
Cover Softcover
Type of Binding Softcover binding
Languages finnish
Disciplines Classical Studies, Art History
for scinece logo.for scinece logo.
Copyright © The Federation of Finnish Learned Societies