Sydänsurujen historia

€19.00
In stock
SKU
978-951-858-287-1
Karppinen-Kummunmäki, Henna
Sydänsurujen historia
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Kirjokansi 289
Riika 2022, 260 s.
Ennen kuin kuolema meidät erottaa, homma voi mennä vielä pahasti pieleen.

Onnettomasta rakkaudesta on kirjoitettu historian alusta saakka. Ihmiset ovat kautta aikojen pohtineet rakkauden olemusta, myös sen kääntöpuolta. Huumaavan onnentunteen ja suuren epätoivon välinen raja on joskus hiuksenhieno. Monissa kielissä intohimo ja kärsimys ovat yksi ja sama sana, passion.

Sydänsurujen historia luo tuokiokuvia kadotettuun rakkauteen antiikista nykypäivään. Miten ihmiset antiikin Kreikasta nykypäivän Tinderiin ovat kaivanneet rakkautta? Kuinka rakkauden takia on surtu ja kärsitty? Teemat ovat ikuisia. Jos sydäntäsi särkee nyt, pientä lohtua voi suoda tieto siitä, että saman lemmensairauden oireita ovat poteneet lukemattomat sukupolvet ennen meitä.

"Myös kreikkalaiset ja arabialaiset lääkärit olivat samoilla linjoilla rakkauden sairastuttavasta luonteesta. He olivat yhtä mieltä siitä, että paras keino rakkauden taudin parantamiseksi oli tietenkin saada rakkaansa. Jos tilanne oli mahdoton, korvikkeena voitiin käyttää tunteen tukahduttamista tahdonvoimalla ja järjellä. (Oletteko joskus kokeilleet? Onnea vaan, jos onnistuitte.)"

FT Henna Karppinen-Kummunmäki on turkulainen kulttuurihistorioitsija ja tietokirjailija. Häneltä on aiemmin ilmestynyt teokset Lavatanssien hurma (SKS, 2020) ja Tyttöjen vuosisadat (Avain, 2022).
More Information
ISBN 978-951-858-287-1
ISSN 2323-7392
Publisher Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Series Kirjokansi
Published (year) 2022
Cover Hardcover
Type of Binding Hardcover binding
Languages finnish
Disciplines History, Cultural History
for scinece logo.for scinece logo.
Copyright © The Federation of Finnish Learned Societies