Från värdshus till Grand Hôtel

12,00 €
Ej i lager
SKU
978-951-583-145-3
Hirn, Sven
Från värdshus till Grand Hôtel. Hotell och restauranger i Helsingfors före självständighetstiden
Svenska litteratursällskapet i Finland
Skrifter utgivna av Svenska litteratursällskapet i Finland 693
s.l. 2007, 190 s.
I boken presenteras hotell och restauranger i Helsingfors under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Sven Hirn beskriver både legendariska och i dag bortglömda etablissemang i den växande huvudstaden. Etablerade och än i dag frekventerade restauranger som Brunnnshuset, Kapellet, König och Kajsaniemi får sin bakgrund, likaså hotell Kämp. I regel var restauratörerna utlänningar, bland dem instumentmakaren Hård Nathan vars etablissemang frekventerades av bl.a. Topelius och där man kunde bli serverad färska ostron och “Finskt Champagne”. I boken ingår en mängd historier om berömda personer, både inhemska och utländska, som frekventerat restaurangerna.
Mer information
ISBN 978-951-583-145-3
ISSN 0039-6842
Förläggare Svenska litteratursällskapet i Finland
Serier Skrifter utgivna av Svenska litteratursällskapet i Finland
Tryckt (år) 2007
Publikationens omslag Hård pärm
Bandtyp Inbunden
Språk svenska
Vetenskapsgrenar Historia
för vetenskapen logoför vetenskapen logo
Copyright © Vetenskapliga samfundens delegation.