Ruoan kulttuuri

€24.00
In stock
SKU
978-952-222-712-6
Ruoan kulttuuri. Antropologisia näkökulmia ruoan tutkimukseen
Toim. Katja Uusihakala & Matti Eräsaari
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1419
Turenki 2016, 241 s.
Ruoka tuo ihmisiä yhteen, mutta myös vetää rajoja ihmisten välille: ruokalajit, -tavat, -kiellot ja muut perinteet ovat voimakas kulttuuristen erojen ja ryhmien ilmentäjä. Ruoka on symboli, jonka avulla muodostetaan sosiaalisia suhteita ja ilmaistaan kulttuurisia arvoja – rakennetaan ihmisyhteisöjä. Ruoan kulttuuri – Antropologisia näkökulmia ruoan tutkimukseen tarjoaa kattauksen suomalaista ruoka-antropologiaa ja toimii johdantona antropologisen ruokatutkimuksen kannalta keskeisiin teemoihin kuten jakamiseen, yhdessä syömiseen tai toisten ruokkimiseen. Teoksen artikkelit kertovat etnografisen tutkimusaineiston avulla ruoasta ja sen merkityksestä Afrikan, Tyynenmeren, Kaakkois-Aasian ja Latinalaisen Amerikan yhteiskunnissa. Samalla kirja näyttää, kuinka ruokaa voidaan käyttää tutkimusaineistona ihmistieteissä.
More Information
ISBN 978-952-222-712-6
ISSN 0355-1768
Publisher Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia
Published (year) 2016
Cover Softcover
Type of Binding Softcover binding
Languages finnish
Disciplines Anthropology, Cultural Studies, Cuisine
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
for scinece logo.for scinece logo.
Copyright © The Federation of Finnish Learned Societies