Naiset, rotu ja luokka

€31.00
In stock
SKU
978-952-709-333-7
Davis, Angela Y.
Naiset, rotu ja luokka
Tutkijaliitto ry
Paradeigma
Tallinna 2023, 2. painos, 307 s.
2 painos (1. painos 2021). Angela Davis tarkastelee klassikkoteoksessaan Naiset, rotu ja luokka amerikkalaisten yhteiskunnallisten liikkeiden historiaa orjuuden ajoista nykypäivään. Emansipatoristen liikkeiden, abolitionistien ja naisasianaisten tuttu tarina saa uusia sävyjä, kun Davis nostaa esiin kamppailujen sokeat pisteet.

Teoksessa kaikkien tuntemien naisten oikeuksien esitaistelijoiden rinnalle nousevat historiankirjoituksen monesti sivuuttamat rodullistetut ja työväenluokkaiset feministit, ja samalla käy piinallisen selväksi, kuinka kyvyttömyys ottaa oppia menneisyyden virheistä johtaa vain niiden toistamiseen.

Naiset, rotu ja luokka on vielä vuonna 2021, neljäkymmentä vuotta ilmestymisensä jälkeen, traagisen ajankohtainen analyysi ongelmista, joihin yhteiskunnalliset liikkeet helposti kompastuvat, elleivät ne ota toiminnassaan huomioon eri ryhmien kohtaamia erityisiä sorron muotoja. Teos onkin vaikuttanut ratkaisevasti intersektionaalisen feminismin kehitykseen. Se on ohittamaton oppitunti patriarkaattia, rasistista yhteiskuntajärjestystä ja kapitalismia vastaan käytävien kamppailujen yhdistämisen välttämättömyydestä.
More Information
ISBN 978-952-709-333-7
Publisher Tutkijaliitto ry
Series Tutkijaliiton kirjat
Published (year) 2023
Cover Softcover
Type of Binding Softcover binding
Languages finnish
Disciplines Philosophy, History, Political Science, History of Society
for scinece logo.for scinece logo.
Copyright © The Federation of Finnish Learned Societies