Nainen paikallaan

€65.00
In stock
Only 1 left
SKU
978-952-9888-73-3
Isoaho-Nousiainen, Riikka
Nainen paikallaan. Oululaisen tervaporvarinrouva Jeanette Snellmanin (1817–1878) elämäntapa
Pohjois-Suomen Historiallinen Yhdistys
Studia Historica Septentrionalia 89
Joensuu 2023, 330 s.
Millaista oli säätyläisnaisen elämä 1800-luvun Oulussa, pohjoisen Suomen pääkaupungissa? Oliko se huoletonta kahvinjuontia palvelijoiden tehdessä työt ja miesten päättäessä asiat? Tässä tutkimuksessa selviää, että todellisuus oli paljon monivivahteisempi.

Nainen paikallaan käsittelee kaupunkisäätyläistön elämäntapaa tervaporvarinrouva Jeanette Snellmanin näkökulmasta. Hänen laajaan kirjeenvaihtoonsa perustuva tutkimus näyttää, miten ahkerasti Jeanette Snellman pyrki täyttämään äidille, vaimolle ja perheenemännälle kuuluvat, aikakauden naisihanteen mukaiset velvollisuudet.

Jeanette-rouvan harteilla oli kodin taloudenpito ja suurperheen jokapäiväisen elämän organisointi. Hän kestitsi miehensä liikekumppanit, järjesteli lasten koulunkäyntiin liittyvät asiat ja toimi miehensä poissa ollessa kauppahuoneen johtajanakin. Lisäksi hän ylläpiti verkostoja, joihin kuului lähellä ja kaukana asuvia sukulaisia ja tuttavia. Nainen paikallaan nostaa esiin säätyläisrouvan määrätietoisen toiminnan perheen ja kauppahuoneen hyväksi.
More Information
ISBN 978-952-9888-73-3
ISSN 0356-8199
Publisher Pohjois-Suomen Historiallinen Yhdistys
Series Studia Historica Septentrionalia
Published (year) 2023
Cover Softcover
Type of Binding Softcover binding
Languages finnish
Disciplines Biographical Research, History
for scinece logo.for scinece logo.
Copyright © The Federation of Finnish Learned Societies