Matka Pyhälle maalle

€23.90
Out of stock
SKU
978-952-69567-1-8
Egeria
Matka Pyhälle maalle
Suom. Anni Maria Laato
Suomen patristinen seura ry
Studia Patristica Fennica 12
Turku 2021, 180 s.
Egerian matkapäiväkirja on ainutlaatuinen dokumentti varhaisen kirkon ajalta. Egeria kuvaa siinä yksityiskohtaisesti ja elävästi pyhiinvaellustaan 300-luvun lopulla Hispaniasta Raamatun tapahtumien paikoille. Sieltä käsin hän teki retkiä Egyptiin ja pitkin Pyhää maata, ja paluumatkalla hän kävi vielä Mesopotamiassa, Vähässä-Aasiassa ja Konstantinopolissa. Kaikkialla Egeria osallistui aktiivisesti paikallisen kirkon elämään ja kirjoitti tarkkoja muistiinpanoja näkemistään ja kokemustaan asioista, tapahtumista ja paikoista.

Egerian matkapäiväkirja on yksi harvoista naisen kirjoittamista nykyaikaan säilyneistä antiikin ajan teksteistä, ja myös yksi varhaisimmista kristillisistä pyhiinvaellusta kuvaavista kirjoituksista. Hänen matkapäiväkirjansa onkin hyvin arvokas lähde tutkittaessa kristillisen pyhiinvaelluksen alkuvaiheita, Jerusalemin ja Pyhän maan kirkollista elämää ja naisten toimintaa kirkossa.

Anni Maria Laato on dogmatiikan dosentti Åbo Akademissa ja patristiikan dosentti Helsingin yliopistossa. Hän on myös filosofian maisteri pääaineenaan latinalainen filologia.
More Information
ISBN 978-952-69567-1-8
ISSN 2341-7447
Publisher Suomen patristinen seura ry
Series Studia Patristica Fennica
Published (year) 2021
Cover Softcover
Type of Binding Softcover binding
Languages finnish
Disciplines Classical Studies, Church History, Theology, Religious Studies
for scinece logo.for scinece logo.
Copyright © The Federation of Finnish Learned Societies