Maailman valaiseva armo

€20.00
In stock
SKU
978-952-7559-00-0
Maailman valaiseva armo. Athanasios Suuren kirjeet Serapionille
Käännös, johdanto ja selitykset Tomi Ferm
Suomen patristinen seura ry
Studia Patristica Fennica 20
Turku 2023, 205 s.
Aleksandrian piispa Athanasios Suuri (n. 295-373) on yksi kristinuskon historian vaikutusvaltaisimmista opettajista. Jo aikalaiset pitivät areiolaiskiistassa pyhän miehen maineen saavuttanutta Athanasiosta oikeaoppisuuden mittapuuna, ja hänestä on muodostunut sen puolustamisen symboli.

Kirjeet Serapionille on Athanasioksen vastaus hänen ystävänsä piispa Serapionin kautta tropikoksina tunnetulle ryhmittymälle, joka katsoi Pyhän Hengen olevan yksi enkeleistä ja näin eri luontoa ja olemusta kuin Isä ja Poika. Athanasios osoittaa Pyhän Hengen kuuluvan jumaluuteen ollen Jumalan kirkkauden säteilyn kuvana hänen valaiseva armonsa, jossa luomakunta on osallinen Jumalastaan. Kokoelman mukana on käännetty myös siihen jo varhain käsikirjoitushistoriassa liitetty Athanasioksen kirje Herjaamisesta, joka on kristologinen kommentaari Matteuksen evankeliumin Pyhän Hengen pilkkaa koskevaan jaksoon.

Teoksen käännöksen ja laajan johdannon on laatinut Tomi Ferm (TM, FM), joka kirjoittaa Helsingin yliopistossa väitöskirjaa Athanasioksen luomisenteologiasta ja kosmologiasta.
More Information
ISBN 978-952-7559-00-0
ISSN 2341-7447
Publisher Suomen patristinen seura ry
Series Studia Patristica Fennica
Published (year) 2023
Cover Softcover
Type of Binding Softcover binding
Languages finnish
Disciplines Church History, Theology, Religious Studies
for scinece logo.for scinece logo.
Copyright © The Federation of Finnish Learned Societies