Linnunradan käsikirja olioista

€39.00
In stock
SKU
978-952-7443-19-4
Kershenbaum, Arik
Linnunradan käsikirja olioista. Mitä evoluutio maapallolla kertoo elämästä avaruudessa
Suom. Tuukka Perhoniemi
Tähtitieteellinen yhdistys Ursa
Ursan julkaisuja 181
Keuruu 2023, 312 s.
Suuri osa tutkijoista uskoo, että elämää on olemassa muualla maailmankaikkeudessa. Kuvitelmat avaruusolennoista muilla planeetoilla ovat kuitenkin yleensä tieteisfiktiota.

Arik Kershenbaum ottaa uuden näkökulman astrobiologiaan ja asettaa odotuksemme vieraista olioista vankalle tieteelliselle pohjalle. Kershenbaum esittää, että evoluution lainalaisuudet ovat samalla tavalla universaaleja kuin fysiikan lait. Kuten maapallolla, myös muualla maailmankaikkeudessa eliöt joutuvat hankkimaan energiaa ja sopeutumaan ympäristöönsä hankkimalla uusia ominaisuuksia. Edistyneitä olioita ei voi putkahtaa tyhjästä, vaan niiden täytyy kehittyä alkeellisesta elämästä.

Kershenbaum soveltaa evoluutioteoriaa ja maapallon eläinten kehitystä maanulkoisen elämän hahmottelemiseen. Tutkimalla maapallon eläinkunnassa havaitsemiamme kehityskulkuja voimme selvittää mitä ominaisuuksia maanulkoisella kehittyneellä elämällä voi olla: esimerkiksi kuinka nämä olennot liikkuvat ja kommunikoivat. Voisiko olla yliäänennopeudella liikkuvia oliota? Millaisia ominaisuuksia vieras elämä tarvitsee, ennen kuin esimerkiksi avaruusaluksen rakentaminen on mahdollista? Millaisia avaruusoliot voisivat siis realistisesti olla?

Arik Kershenbaum työskentelee Cambridgen yliopistossa. Hänen tutkimusalaansa ovat eläinten kommunikaatio ja yhteistyö sekä mm. hypoteettiset vieraiden olioiden kielet.
More Information
ISBN 978-952-7443-19-4
ISSN 0357-7937
Publisher Tähtitieteellinen yhdistys Ursa
Series Ursan julkaisuja
Published (year) 2023
Cover Hardcover
Type of Binding Hardcover binding
Languages finnish
Disciplines Biology, Zoology, Astronomy
for scinece logo.for scinece logo.
Copyright © The Federation of Finnish Learned Societies