Kuka valmisti Adam Smithin päivällisen?

€29.00
In stock
SKU
978-952-7189-41-2
Marçal, Katrine
Kuka valmisti Adam Smithin päivällisen?. Tarina naisista ja taloudesta
Eurooppalaisen filosofian seura
niin & näin -kirjat 124
2021, 173 s.
Ensin totuttiin ajattelemaan, että ihmisen taloudellinen toiminta pyrkii aina oman edun tavoittelemiseen. Mutta omaa etuaan ajava yksilö ei tyytynyt pysyttelemään talouden piirissä vaan tunkeutui myös ajattelun ja ihmissuhteiden perusyksiköksi. Ennen pitkää koko elämää alettiin vähitellen tarkastella itsekkäiden intressien ja omanvoitonpyynnin temmellyskenttänä.

Aikaan saatiin silmäpuoli maailmankuva. Kun itsekkyyttä lakataan pitämästä itsestäänselvyytenä, maailma alkaa näyttää vallan toisenlaiselta. Kuka valmisti Adam Smithin päivällisen? selvittää, mitä kaikkea yksilön itsekkyyteen luottavalta ajattelulta jää huomaamatta.

Teos on palkittu essee siitä, millaista tuhoa naisen syrjäyttäminen ja itsekkyyden pitäminen itsestäänselvyytenä on taloudessa ja sosiaalisissa suhteissa saanut aikaan. Samalla se tutkii millainen ajattelutapa antaisi tilaa itsekkyyttä monipuolisemmille toiminnan pontimille.

Katrine Marçal (s. 1983) on ruotsalainen lehtinainen ja kirjailija. Vuonna 2013 Kuka valmisti Adam Smithin päivällisen? sai Dagens Nyheter -lehden Lagercrantzen-kriitikkopalkinnon.
More Information
ISBN 978-952-7189-41-2
Disciplines Philosophy
Languages finnish
Cover Softcover
Type of Binding Softcover binding
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
for scinece logo.for scinece logo.
Copyright © The Federation of Finnish Learned Societies