Kiltatupia, krouveja ja kahviloita

€35.00
In stock
SKU
978-952-7045-27-5
Kiltatupia, krouveja ja kahviloita. Turun ravintolaelämän historia 1300-1827
Toim. Topi Artukka, Kirsi Salonen & Panu Savolainen
Turun Historiallinen Yhdistys
Turun Historiallinen Arkisto 75
2024, 165 s.
Millaisissa tiloissa keskiajan Turussa kestitettiin vieraita ja milloin ensimmäiset kahvilat perustettiin Aurajoen varrelle? Millaisia ruokia ja juomia turkulaiset nauttivat ja milloin ravintoloissa alettiin tarjoilla pöytiin?

Näihin ja moniin muihin makuhermoja kutkuttaviin kysymyksiin tarjoaa vastauksen Kiltatupia, krouveja ja kahviloita. Turun ravintolaelämän historia 1300-1827. Teos tarkastelee Turun ja samalla myös Suomen ravintolaelämän kehitystä keskiajalta 1800-luvulle asti, jolloin moderni eurooppalainen ravintolakulttuuri alkoi näkyä Turussa.

Kiltatupia, krouveja ja kahviloita -teos piirtää kattavan kuvan ravintolaelämän kehityksestä Turussa. Teos sisältää monipuolista tietoa kaupungin ihmisistä, rakennuksista ja materiaalisesta kulttuurista sekä syömisen ja juomisen yhteisöllisistä merkityksistä.

Teoksen tekijät ovat ansioituneita historiantutkijoita, jotka ovat tutkineet niin Turun historian kuin ravintolaelämän ilmiöitä monissa aiemmissa julkaisuissaan. Kiltatupia, krouveja ja kahviloita -teoksen ovat kirjoittaneet arkeologi Ilari Aalto sekä historioitsijat Topi Artukka, Kirsi Salonen, Panu Savolainen, Veli Pekka Toropainen ja Mari Välimäki.
More Information
ISBN 978-952-7045-27-5
Publisher Turun Historiallinen Yhdistys
Series Turun Historiallinen Arkisto
Published (year) 2024
Cover Hardcover
Type of Binding Hardcover binding
Languages finnish
Disciplines History, Cuisine
for scinece logo.for scinece logo.
Copyright © The Federation of Finnish Learned Societies