Kauha ja kynä

€19.00
In stock
SKU
978-952-222-187-2
Knuuttila, Maarit
Kauha ja kynä. Keittokirjojen kulttuurihistoriaa
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1271
Tampere 2010, 207 s.
Teos esittelee ruoanlaiton, reseptiikan ja keittokirjojen vaiheita ja tarjoaa kiehtovan matkan ruokakulttuurin historiaan eurooppalaiskeittiön syntyajoista ja ensimmäisistä käsikirjoituksista tähän päivään saakka. Teos piirtää kuvan suomalaisen keittotaidon ja keittämisen säännöstön kehittymisestä sekä uudenlaisten terveysihanteiden ja keittokirjojen syntymisestä. Oman läpiluotauksensa kirjassa saavat reseptit ja niiden muuttuva termistö ja kieli ruokakulttuurin – ja koko elämän – kuvastajina.
for scinece logo.for scinece logo.
Copyright © The Federation of Finnish Learned Societies