Johtolankoja hulluuteen

€30.00
In stock
SKU
978-951-9451-13-8
Kinnunen, Anna
Johtolankoja hulluuteen. Tutkimus mielen sairastamiseen kytkeytyvistä kulttuurisista käsityksistä
Suomen Kansantietouden Tutkijain Seura
Kultaneito XX
Vantaa 2020, 316 s.
Mielen sairastamisesta keskustellaan tänään niin tieteessä kuin sen ulkopuolellakin. Aihe herättää kiinnostusta ja synnyttää monenlaisia mielikuvia: se kiehtoo, houkuttaa ja hämmentää. Mutta miten ajattelumme on oikeastaan rakentunut? Millaisina mielen sairaudet ja niistä kärsivät ihmiset on kulloinkin esitetty?

Johtolankoja hulluuteen tutkii mielen sairastamiseen kytkeytyviä kulttuurisia käsityksiä 1900-luvulta 2000-luvulle. Tutkimuksessa tarkastellaan erityyppisiä ja eri aikakausien ajattelua heijastavia suomalaisia tekstiaineistoja, kuten kansankertomuksia ja psykiatrisia sairauskertomuksia. Tutkimus pohtii ajattelumme jatkuvuuksia ja osoittaa, miten maallikkokäsitykset verkottuvat esimerkiksi lääketieteen eri aikoina esittämiin näkemyksiin.

Tutkimus paikantuu perinteen- ja kulttuurintutkimuksen sekä hulluustutkimuksen monitieteisille kentille. Se ottaa osaa ajankohtaisiin, mielen terveyttä, sairautta ja poikkeavuuden määrittymistä pohtiviin tieteellisiin ja populaareihin nykykeskusteluihin.
More Information
ISBN 978-951-9451-13-8
ISSN 1239-3843
Publisher Suomen Kansantietouden Tutkijain Seura
Series Kultaneito
Published (year) 2020
Cover Softcover
Type of Binding Softcover binding
Languages finnish
Disciplines Cultural Studies, Psychology, Sosiology
for scinece logo.for scinece logo.
Copyright © The Federation of Finnish Learned Societies