Historiska recept i urval

€20.00
In stock
SKU
978-951-583-595-6
Historiska recept i urval
Utg. Maren Jonasson
Svenska litteratursällskapet i Finland
SLS Varia 16
Helsingfors 2023, 125 s.
Historiska recept i urval tar dig på en kulinarisk resa flera hundra år bakåt i tiden. Varför tog man fyrtio ägg till en mandeltårta? Hur såg det påhittiga matfusket ut? Testa själv genom att experimentera med råvaror, kryddor och otippade smakkombinationer!

Boken innehåller 111 recept på inläggningar, puddingar, kakor, pastejer, fisk, skaldjur, kött, rotfrukter och drycker. Dessutom ingår huskurer och råd om färgning och fläckborttagning. De sex receptsamlingarna har varit i flitig användning hos adelssläkter och i högreståndshem i Sverige och Finland mellan 1720 och 1850.

Med inledning av Richard Tellström, docent i måltidskunskap, och illustrationer av SaraMara.
More Information
ISBN 978-951-583-595-6
Publisher Svenska litteratursällskapet i Finland
Series SLS Varia
Published (year) 2023
Cover Hardcover
Type of Binding Hardcover binding
Languages swedish
Disciplines History, Cultural History, Cultural Studies
for scinece logo.for scinece logo.
Copyright © The Federation of Finnish Learned Societies