Glitchfeminismi

€28.00
In stock
SKU
978-952-7093-38-2
Russell, Legacy
Glitchfeminismi. Manifesti
Tutkijaliitto ry
Paradeigma
Tallinna 2022, 247 s.
Yhä useampi löytää oman identiteettinsä ja kokee poliittisen herätyksen internetin keskustelualustoilla. Digitaaliset alustat tarjoavat ainutlaatuisia feministisen toiminnan ja yhteisöllisyyden mahdollisuuksia, jotka leviävät myös toimintaan AFK, away from keyboard.

Glitchfeminismi — Manifesti on näppäimistön äärellä varttuneen intohimoinen manifesti, joka löytää yhteiskunnallista kumousvoimaa internetyhteisöjen toimintakulttuureista. Kirjailija ja kuraattori Legacy Russell pyrkii aktivoimaan tämän kumousvoiman kehottamalla jokaista toimimaan internetin algoritmeja vastaan — glitchaamaan koko systeemin. Glitch on yllättävä vapauden tila, oikosulku ja häiriö.

Teos pohjaa Russellin kokemuksiin Mustana queer-nuorena internetissä, ja avautuu siitä moniin suuntiin luodenuudenlaista, emansipatorista tilaa sukupuolen, kehon ja teknologian murtumakohtiin.

Digitaalisen ja niin sanotun tosielämän kahtiajaon hylkäävä Glitchfeminismi avaa feminististä keskustelua, toimintaa ja taidetta uusiin suuntiin. Teknologia, keho, sukupuoli ja identiteetti eivät enää ole entisellään.
More Information
ISBN 978-952-7093-38-2
Publisher Tutkijaliitto ry
Series Tutkijaliiton kirjat
Published (year) 2022
Cover Softcover
Type of Binding Softcover binding
Languages finnish
Disciplines Philosophy, Women's Studies, Political Science, History of Society
for scinece logo.for scinece logo.
Copyright © The Federation of Finnish Learned Societies