Dekoloniaalinen feminismi

€29.00
In stock
SKU
978-952-7093-50-4
Vergès , Françoise
Dekoloniaalinen feminismi
Suom. Anna Tuomikoski
Tutkijaliitto ry
Tutkijaliiton kirjat
Tallinna 2024, 144 s.
Kuinka feminismistä oikein on tullut hajuton ja mauton osa uusliberaalia yhteiskuntaa ja markkinataloutta? Kuinka rasistinen ja islamofobinen äärioikeisto on onnistunut kaappaamaan naisten oikeudet lyömäaseekseen? Kuinka ottaa feminismi takaisin ja herättää sen kumouksellinen voima jälleen eloon?

Tutkija ja aktivisti Françoise Vergès paaluttaa pamfletissaan dekoloniaalisen feminismin suuntaviivat ammentaen rasismin, seksismin ja kolonialismin vastaisten kamppailujen historiasta. Teos näyttää, mikä kaikki valkoisessa ja keskiluokkaisessa feminismissä menee pieleen ja kuinka sen historia kietoutuu kolonialistiseen menneisyyteen. Samalla käy selväksi, kuinka tuon menneisyyden unohtaminen mahdollistaa feminismin käyttämisen myös koloniaalisen nykyisyytemme uusintamiseen.

Dekoloniaalinen feminismi on ohittamatonta lukemista kaikille, jotka etsivät tapoja kamppailla sukupuolittuneeseen ja rodulliseen eriarvoisuuteen nojaavaa maailmanjärjestystä vastaan. Se kutsuu etsimään feminismin radikaalia muutosvoimaa utooppisesta kuvittelukyvystä ja todellisesta solidaarisuudesta.
More Information
ISBN 978-952-7093-50-4
Publisher Tutkijaliitto ry
Series Tutkijaliiton kirjat
Published (year) 2024
Cover Softcover
Type of Binding Softcover binding
Languages finnish
Disciplines Philosophy
for scinece logo.for scinece logo.
Copyright © The Federation of Finnish Learned Societies