Buddhalaisuus Suomessa

€39.00
In stock
SKU
978-952-7538-01-2
Buddhalaisuus Suomessa
Toim. Mitra Härkönen ja Johannes Cairns
Suomen Itämainen Seura - Finska Orientsällskapet
Suomen Itämaisen Seuran suomenkielisiä julkaisuja 49
Joensuu 2023, 1. painos, 408 s.
Mitä tekemistä puolustusministeri Yrjö Kallisella on Suomen buddhalaisuuden kanssa? Miten suomalaismiesten vaimoina saapuneet thainaiset harjoittavat uskontoaan? Millaiset zenin, tiibetinbuddhalaisuuden ja mindfulnessin muodot kiinnostavat suomalaisia? Kuinka buddhalaisuus näkyy suomalaisessa taiteessa, kamppailulajeissa ja sisustuksessa?

Buddhalaisuus Suomessa on ensimmäinen tietokirja buddhalaisuuden varhaisista vaiheista, nykytilanteesta ja vaikutuksesta suomalaisessa yhteiskunnassa. Tämän kattavan tietopaketin ensimmäisessä osassa esitellään buddhalaisuuden rantautumista Suomeen, varhaisia merkkihenkilöitä ja tärkeimpiä tapahtumia. Toisessa osassa tarkastellaan Suomessa esiintyviä buddhalaisuuden muotoja ja buddhalaisia yhteisöjä sekä buddhalaisuuden harjoittamista nyky-Suomessa. Teoksen kolmannessa osassa keskitytään ilmiöihin, joissa buddhalaisuus näkyy ja joihin buddhalaisuudesta on ammennettu vaikutteita.

Buddhalaisuus Suomessa -teos paikkaa buddhalaisuutta koskevaa uskonto- ja kulttuurihistoriallista aukkoa. Suomalainen yhteiskunta on nykyisin monikulttuurisempi ja -uskontoisempi kuin koskaan aikaisemmin. Buddhalaisuuden harjoittajia on merkittävästi enemmän kuin muutama vuosikymmen sitten, ja buddhalaisuus näyttäytyy entistä monimuotoisempana. Suurin osa Suomessa elävistä buddhalaisista onkin aasialaistaustaisia maahanmuuttajia, joiden toiveet buddhalaisina on harvoin otettu päätöksenteossa huomioon. Teos mahdollistaa osaltaan näidenkin vähemmistöjen huomioimista tekemällä Suomen buddhalaisväestöä näkyvämmäksi.

Teoksen toimittajien FT Mitra Härkösen ja FT Johannes Cairnsin lisäksi kirjoittajakaartiin kuuluu joukko muita buddhalaisuuden tutkijoita sekä lukuisia buddhalaisuuden kokemusasiantuntijoita.
More Information
ISBN 978-952-7538-01-2
ISSN 0359-7938
Publisher Suomen Itämainen Seura - Finska Orientsällskapet
Series Suomen Itämaisen Seuran suomenkielisiä julkaisuja
Published (year) 2023
Cover Softcover
Type of Binding Softcover binding
Languages finnish
Disciplines Cultural History, Cultural Studies, Religious Studies
for scinece logo.for scinece logo.
Copyright © The Federation of Finnish Learned Societies