Breathe - Andas liksom

€21.00
In stock
SKU
978-951-858-541-4
Orenius, Melanie & Porola, Laura & Donner, Ulla
Breathe - Andas liksom
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Kirjokansi 366
Riga 2024, 103 s.
Hur borde man bete sig på ett konstmuseum (eller här i världen överlag)? Och varför är konst så konstigt? Vad händer om man inte fattar något alls?

Lumi och Niki, 14 år gamla och best friends forever, åker till Helsingfors. Det viktigaste med resan är naturligtvis att komma bort från ”Fisboda” men de ska också titta på Lumis kusins konstverk som blivit valt (!!!) till en utställning på ett stort konstmuseum. Kusinen har bara inte gått med på att berätta hur verket ser ut.

Konstmuseet är ändå inte riktigt vad Lumi och Niki hade förväntat sig. Vad gör fotis-Alfa från nian där? Vad händer om man tar en tupplur i museet? Kommer Lumi och Niki någonsing att hitta kusinens konstverk mitt bland apokalypshästar och alla underliga performanser?

Breathe - andas liksom utforskar hur de vuxnas museivärld ser ut genom de ungas ögon. Men framför allt berättar boken om hur viktigt det är att dela glädje, besvikelser, ångestkänslor och naturligtvis en chipspåse med sin bästa vän.

Bokens författare Melanie Orenius och Laura Porola är bildkonstpedagoger vid Amos Rex konstmuseum. Händelserna är inspirerade av verkliga möten mellan museipersonal och besökare och väcks till liv av Ulla Donners illustrationer.
More Information
ISBN 978-951-858-541-4
ISSN 2323-7392
Publisher Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Series Kirjokansi
Published (year) 2024
Cover Softcover
Type of Binding Softcover binding
Languages swedish
Disciplines Cultural Studies, Art History, Varia
for scinece logo.for scinece logo.
Copyright © The Federation of Finnish Learned Societies