Aino Kallas

€19.00
In stock
SKU
978-952-222-424-8
Vuorikuru, Silja
Aino Kallas. Maailman sydämessä
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Kirjokansi 138
Riika 2017, 322 s.
Aino Kallas (1878-1956) asui elämänsä aikana viidessä maassa ja tuli tunnetuksi Suomen ja Viron yhteisenä kirjailijana. Rooli ei ollut mutkaton: kirjailija poti läpi elämänsä juurettomuuden tuntoja ja kamppaili hyväksynnästä sekä Suomessa että Virossa.

Aino Kallaksesta on muotoutunut mielikuva vahvana, itsekeskeisenäkin taiteilijana. Uusi elämäkerta nostaa esiin uusia piirteitä: näkyviin tulee jo nuorena kutsumuksensa löytänyt kirjailija, jolle taiteellinen inspiraatio vertautui uskonnolliseen kokemukseen. Kuuluisa rakkaussuhde Eino Leinoon oli syvän kirjallisen innoituksen lähde; myös Aino Kallaksen isän Julius Krohnin varhainen kuolema jätti kirjailijan elämään ja tuotantoon lähtemättömän jäljen. Aino Kallas oli herkkä aikansa yhteiskunnallisille epäkohdille ja otti niihin kantaa kirjallisessa tuotannossaan.

Aino Kallas. Maailman sydämessä on koskettava kuvaus kirjailijasta, joka saavutti poikkeuksellista kansainvälistä menestystä mutta kärsi myös yksinäisyydestä, ymmärtämättömyydestä ja useista suurista menetyksistä. Teos kuvaa l900-luvun alkupuolen kulttuurista ja poliittista ilmapiiriä, ihmisten odotuksia, arvoja ja arvostuksia sekä Suomessa että Virossa. Esiin nousee monia ajan kulttuurielämän keskeisiä nimiä Hella Wuolijoesta V. A. Koskenniemeen.

FT Silja Vuorikuru (s. 1977) on kirjallisuudentutkija, tietokirjailija ja kirjallisuuden tuntiopettaja Helsingin yliopistossa. Hänen väitöskirjansa (2012) käsitteli Aino Kallaksen tuotantoa.
More Information
ISBN 978-952-222-424-8
ISSN 2323-7392
Publisher Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja Kirjokansi
Published (year) 2017
Cover Hardcover
Type of Binding Hardcover binding
Languages finnish
Disciplines Biography, Biographical Research, History, Fiction, Literary Research, History of Society
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
for scinece logo.for scinece logo.
Copyright © The Federation of Finnish Learned Societies